Gamla stan
Publicerat den

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Första dagen i Dubai så ville vi se gamla delen utav Dubai. Så man verkligen kunde upskatta den rika och glamourösa delen utav stan.Så vi gick runt på massa marknader, guld, tyg och kryddor och allt där emellan. Och nu måste ni föreställa er att stan var som en scen ur aladin. Det står alltid någon försäljare utanför butiken och försöker locka in turister med "Special price, only for you my friend", och fick höra "Shakria" ett antal gånger haha. Ett knep som många hade var att dom tog kashmir scarfar och svepte dom runt din hals så fort som möjligt, fast du säger nej. Då blir du tvingad att gå in i butiken och ta av den och det är då dom ser till att erbjuda ALLT dom har i butiken. Det gäller att vara väldigt sträng och elak om man inte vill köpa något, vilket jag inte kan vara. Så det kan ta dig en evighet att ta dig ut ur butiken.
 
En till sak jag måste berätta är när vi gick på marknaden, kom det fram olika män och sa " Gucci, dolce gabbana, louis vuitton, yves saint laurent" Och jag visste precis vad det handlade om, fejk väskor. Övertalade min mamma att åtminstode se på en. Så mannen bad oss att följa efter honom. Han började gå ifrån huvud gatan vilket vi tyckte var misstänksamt. Vi fortsatte gå och gå i små smuttsiga gator tills vi kom fram till ett höghus då han bad oss gå in i hissen. Det var mörkt, smuttigt, man hörde någon bebis skrika i bakgrunden. Då fick vi alla dendär känslan, då den lilla rösen i huvudet säger " detta kommer inte sluta bra, gå där ifrån" Så vi började nästan springa där ifrån. När vi kom till huvudgatan så bad han oss vänta där istället så hämtade han ut väskorna här. Visst det kändes som en bättre ide så vi väntade. Men åter igen så kunde han inte visa väskorna öppet utan vi fick slingra oss i små och trånga gränder tills vi kom till en butik. Det var de finaste väskorna jag sett. Sådan bra kvalitet att det går inte att missa. Men när vi såg priset så kunde jag lika bra köpt en äkta. Så vi bestämde oss att gå. Det var vårt första nybörjar misstag. Pruta alltid! Det hör till deras kultur. 
 
Fast när jag tog en titt på en äkta väska som kostade sisådär 13.000kr, ångrade jag mig ganska grovt att jag inte köptde den från marknade, haha!
 
 






NAMN
 

MAIL


URL





Spara?

Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo